Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
RSSRSS Forum Polskie | RSSRSS International Forum | november 21, 2009, 03:07:12 am *

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció News & Community

Szerző Téma: CD Projekt i Optimus podpisują umowę wartą 63 mln zł.  (Megtekintve 2596 alkalommal)
« előző következő »
Nem elérhető

Good News Coordinator
CD Projekt RED
1. Meggyilkolt vyvern
Nem: Férfi

Játéktulajdonos

The Witcher Global Ambassador

Dátum október 22, 2009, 01:51:36 pm
Dnia 21 października firma CDP Investment Sp. z o.o. oraz Optimus S.A. zawarły umowę  zgodną z podpisanym wcześniej listem intencyjnym. Wartość umowy inwestycyjnej wynosi 63 mln PLN. W jej efekcie dotychczasowi właściciele CDP Investment utrzymają  kontrolę nad grupą CD Projekt a ponadto  uzyskają kontrolę nad Optimusem, stając się posiadaczami 50% jego akcji.

„Transakcja w pełni realizuje cele strategiczne, które założyli sobie właściciele CD Projekt. Przede wszystkim jako firma znajdziemy się na giełdzie, co oznacza dostęp do kapitału . To umożliwi nam dalszy rozwój firmy. Uzyskaliśmy też natychmiastowe finansowanie pozwalające na spokojne kontynuowanie bieżącej działalności w czasach kryzysu. A wszystko to przy zachowaniu kontroli nad przedsiębiorstwem, co było dla nas kluczowe. Niewątpliwym smaczkiem tej umowy jest również to, że łączymy się z firmą, która tak jak my współtworzy historię polskiego rynku komputerowego.” powiedział jeden z udziałowców CDP Investment, Adam Kiciński.

Więcej informacji o transakcji można znaleźć w TYM dokumencie.

Naplózva

Paweł Majak,PR & Community Manager

but in true Internet fashion, the surprise was beaten to the surprise by the surprise which was originally going to be the surprise, surprising us before the surprise could become surprise we were supposed to be surprised by.
CD Projekt RED Team
Nem elérhető

Szónok

1. Pénzkereset

Játéktulajdonos

Heroin is so passe

Válasz #1 Dátum október 22, 2009, 03:05:23 pm
innymi słowy - mamy pieniądze na Wiedźmina 2, tak?
Naplózva
Nem elérhető

Voice of RED
CD Projekt RED
Sors gyermeke

Válasz #2 Dátum október 22, 2009, 03:26:38 pm
innymi slowy: TAK Smiley
Naplózva
CD Projekt RED Team
Nem elérhető

1. Kard

Játéktulajdonos

Nie wiem...

Válasz #3 Dátum október 22, 2009, 04:39:48 pm
No bynajmnijej w tej jednej sprawie wszystko wyjasniło się bardzo szybko Tongue

Teraz tylko czekać, aż "loading" naszego ukochanego SOON, w zwiazku z oficjalną prezentacją W2, załaduje się w 100% Smiley
Naplózva

Nem elérhető

Megcsonkított kölyök

Játéktulajdonos

Válasz #4 Dátum október 22, 2009, 05:04:37 pm
No bynajmnijej w tej jednej sprawie wszystko wyjasniło się bardzo szybko Tongue

Teraz tylko czekać, aż "loading" naszego ukochanego SOON, w zwiazku z oficjalną prezentacją W2, załaduje się w 100% Smiley

Mam nadzieję, że CDPR ma zainstalowaną ER i czas ładowania jest o 80% krótszy  Grin
Naplózva

Dla spamu mówimy twarde i prostolinijne...  RACZEJ NIE
Nem elérhető

Fiatal Witcher

Játéktulajdonos

Válasz #5 Dátum október 22, 2009, 07:00:57 pm
To może przestańcie gadać i bierzcie się do roboty!! Angry
 Cheesy Grin Tongue
Naplózva

Nem elérhető

Sors gyermeke

Játéktulajdonos

Válasz #6 Dátum október 22, 2009, 07:32:36 pm
No nie powiem CDP się rozwija, jestem z tego bardzo zadowolony bo Polacy w końcu mają szanse na stałe zaistnieć na światowym rynku:D No a przy okazji cieszy mnie że na Wiedźmina 2 znalazły się fundusze:P
Naplózva
Nem elérhető

1. Witcher próba

Játéktulajdonos

Válasz #7 Dátum október 22, 2009, 07:52:54 pm
Jak by Im brakowało kasy to zawsze moge wysłać reszte z zakupów  Teeth A na serio to chyba dobrze  Huh?
Naplózva

Podpisy są dal pedziów Tongue
Nem elérhető

1. Witcher próba

Mój fistaszek...

Válasz #8 Dátum október 22, 2009, 07:59:17 pm
I mam nadzieje,ze w zwiazku z tym macie juz konkretny plan dzialan co do RotWW,ktory ujawnicie nam jak najszybciej? Wink
Naplózva

Stać! Nie ruszać się! Upuściłem gdzieś mózg...
Nem elérhető

1. Kard

Játéktulajdonos

Válasz #9 Dátum október 22, 2009, 08:01:35 pm
Ja mam głównie nadzieję, że mają też odpowiednie pieniądze na Witchera na konsole, bo aby Wiedźmin 2 sprzedał się dobrze na konsolach, musi być też Wiedźmin 1. A wiadomo - konsolowe gry to ponad połowa sukcesu wydawniczego...
Naplózva
Nem elérhető

SzónokHírnök

1. Pénzkereset

Játéktulajdonos

Válasz #10 Dátum október 22, 2009, 08:36:52 pm
Czy to oznacza, że CD Projekt sam będzie wydawcą Wiedźmina 2 ? Jesteście już tak mocni jak EA, albo Ubi ?  Wink
« Utoljára szerkesztve: október 22, 2009, 08:38:42 pm írta M i k e » Naplózva

Nem elérhető

1. Witcher próba

Mój fistaszek...

Válasz #11 Dátum október 22, 2009, 11:51:12 pm
Nie,wiesz co 63 miliony to jeszcze nie kilka miliardow zielonych Wink
Naplózva

Nem elérhető

Voice of RED
CD Projekt RED
Sors gyermeke

Válasz #12 Dátum október 23, 2009, 08:33:59 am
Moi Drodzy, niestety nie moge komentowac w chwili obecnej tematu W2 i ROTWW. Chcialem tylko zebyscie dostrzegli jedna istotna rzecz. Wartosc umowy ma tak naprawde mniejsze znaczenie w kontekscie tego, ze RED poprzez wlasciciela CDP Investment, bedzie mogl pozyskiwac pieniadze z gieldy. W duzym skrocie, oznacza to ze za jakis czas, kazdy z Was bedzie mogl kupic akcje CDP, stajac sie wlascicielem czastki firmy i odnosic korzysci z jej sukcesu, np. Wiedzmina 2 Smiley
Naplózva
CD Projekt RED Team
Nem elérhető

Fiatal Witcher

Játéktulajdonos

mindfield...

Válasz #13 Dátum október 23, 2009, 08:41:27 am
w sumie dobra wiadomość, bo patrząc co teraz CD Projekt wydaje (Bioware - utracony, Capcom - Utracony, Blizzardem dzielą się po połowie z Lemem ), na targach w Poznaniu pokazali tylko Ogniem i Mieczem, która wygląda jak z lat 90 tych, a Cenega tylko zyskuje nowe tytuły...mam nadzieję, że to tylko chwilowa zapaść..
Naplózva

n/a
Nem elérhető

1. Witcher próba

Mój fistaszek...

Válasz #14 Dátum október 23, 2009, 03:40:58 pm
Jednak mam nadzieje,że oba tematy wyjaśnią się do końca października i... zrobicie nam jakąś niespodziankę z okazji 26  Roll Eyes  Wink
Naplózva

Ugrás: