|

|
|
Good News Coordinator
CD Projekt RED
1. Meggyilkolt vyvern
Nem: 
The Witcher Global Ambassador
|
|
Dátum október 22, 2009, 01:51:36 pm |
|
Dnia 21 października firma CDP Investment Sp. z o.o. oraz Optimus S.A. zawarły umowę zgodną z podpisanym wcześniej listem intencyjnym. Wartość umowy inwestycyjnej wynosi 63 mln PLN. W jej efekcie dotychczasowi właściciele CDP Investment utrzymają kontrolę nad grupą CD Projekt a ponadto uzyskają kontrolę nad Optimusem, stając się posiadaczami 50% jego akcji. „Transakcja w pełni realizuje cele strategiczne, które założyli sobie właściciele CD Projekt. Przede wszystkim jako firma znajdziemy się na giełdzie, co oznacza dostęp do kapitału . To umożliwi nam dalszy rozwój firmy. Uzyskaliśmy też natychmiastowe finansowanie pozwalające na spokojne kontynuowanie bieżącej działalności w czasach kryzysu. A wszystko to przy zachowaniu kontroli nad przedsiębiorstwem, co było dla nas kluczowe. Niewątpliwym smaczkiem tej umowy jest również to, że łączymy się z firmą, która tak jak my współtworzy historię polskiego rynku komputerowego.” powiedział jeden z udziałowców CDP Investment, Adam Kiciński. Więcej informacji o transakcji można znaleźć w TYM dokumencie.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Paweł Majak,PR & Community Manager
but in true Internet fashion, the surprise was beaten to the surprise by the surprise which was originally going to be the surprise, surprising us before the surprise could become surprise we were supposed to be surprised by.
|
|
|
|

|
|
1. Pénzkereset
Nem: 
Heroin is so passe
|
|
Válasz #1 Dátum október 22, 2009, 03:05:23 pm |
|
innymi słowy - mamy pieniądze na Wiedźmina 2, tak?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|

|
|
Voice of RED
CD Projekt RED
Sors gyermeke
Nem: 
|
|
Válasz #2 Dátum október 22, 2009, 03:26:38 pm |
|
innymi slowy: TAK 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|

|
|
1. Kard
Nem: 
Nie wiem...
|
|
Válasz #3 Dátum október 22, 2009, 04:39:48 pm |
|
No bynajmnijej w tej jednej sprawie wszystko wyjasniło się bardzo szybko Teraz tylko czekać, aż "loading" naszego ukochanego SOON, w zwiazku z oficjalną prezentacją W2, załaduje się w 100% 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|

|
|
Megcsonkított kölyök
Nem: 
|
|
Válasz #4 Dátum október 22, 2009, 05:04:37 pm |
|
No bynajmnijej w tej jednej sprawie wszystko wyjasniło się bardzo szybko Teraz tylko czekać, aż "loading" naszego ukochanego SOON, w zwiazku z oficjalną prezentacją W2, załaduje się w 100%  Mam nadzieję, że CDPR ma zainstalowaną ER i czas ładowania jest o 80% krótszy 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
 Dla spamu mówimy twarde i prostolinijne... RACZEJ NIE
|
|
|
|

|
|
Fiatal Witcher
|
|
Válasz #5 Dátum október 22, 2009, 07:00:57 pm |
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|

|
|
Sors gyermeke
Nem: 
|
|
Válasz #6 Dátum október 22, 2009, 07:32:36 pm |
|
No nie powiem CDP się rozwija, jestem z tego bardzo zadowolony bo Polacy w końcu mają szanse na stałe zaistnieć na światowym rynku:D No a przy okazji cieszy mnie że na Wiedźmina 2 znalazły się fundusze:P
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|

|
|
1. Witcher próba
Nem: 
|
|
Válasz #7 Dátum október 22, 2009, 07:52:54 pm |
|
Jak by Im brakowało kasy to zawsze moge wysłać reszte z zakupów  A na serio to chyba dobrze 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Podpisy są dal pedziów 
|
|
|
|

|
|
1. Witcher próba
Nem: 
Mój fistaszek...
|
|
Válasz #8 Dátum október 22, 2009, 07:59:17 pm |
|
I mam nadzieje,ze w zwiazku z tym macie juz konkretny plan dzialan co do RotWW,ktory ujawnicie nam jak najszybciej? 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Stać! Nie ruszać się! Upuściłem gdzieś mózg...
|
|
|
|

|
|
1. Kard
|
|
Válasz #9 Dátum október 22, 2009, 08:01:35 pm |
|
Ja mam głównie nadzieję, że mają też odpowiednie pieniądze na Witchera na konsole, bo aby Wiedźmin 2 sprzedał się dobrze na konsolach, musi być też Wiedźmin 1. A wiadomo - konsolowe gry to ponad połowa sukcesu wydawniczego...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|

|
|
1. Pénzkereset
Nem: 
|
|
Válasz #10 Dátum október 22, 2009, 08:36:52 pm |
|
innymi slowy: TAK  Czy to oznacza, że CD Projekt sam będzie wydawcą Wiedźmina 2 ? Jesteście już tak mocni jak EA, albo Ubi ? 
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: október 22, 2009, 08:38:42 pm írta M i k e »
|
Naplózva
|
|
|
|
|

|
|
1. Witcher próba
Nem: 
Mój fistaszek...
|
|
Válasz #11 Dátum október 22, 2009, 11:51:12 pm |
|
Nie,wiesz co 63 miliony to jeszcze nie kilka miliardow zielonych 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|

|
|
Voice of RED
CD Projekt RED
Sors gyermeke
Nem: 
|
|
Válasz #12 Dátum október 23, 2009, 08:33:59 am |
|
Moi Drodzy, niestety nie moge komentowac w chwili obecnej tematu W2 i ROTWW. Chcialem tylko zebyscie dostrzegli jedna istotna rzecz. Wartosc umowy ma tak naprawde mniejsze znaczenie w kontekscie tego, ze RED poprzez wlasciciela CDP Investment, bedzie mogl pozyskiwac pieniadze z gieldy. W duzym skrocie, oznacza to ze za jakis czas, kazdy z Was bedzie mogl kupic akcje CDP, stajac sie wlascicielem czastki firmy i odnosic korzysci z jej sukcesu, np. Wiedzmina 2 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|

|
|
Fiatal Witcher
Nem: 
mindfield...
|
|
Válasz #13 Dátum október 23, 2009, 08:41:27 am |
|
w sumie dobra wiadomość, bo patrząc co teraz CD Projekt wydaje (Bioware - utracony, Capcom - Utracony, Blizzardem dzielą się po połowie z Lemem ), na targach w Poznaniu pokazali tylko Ogniem i Mieczem, która wygląda jak z lat 90 tych, a Cenega tylko zyskuje nowe tytuły...mam nadzieję, że to tylko chwilowa zapaść..
|
|
|
|
|
Naplózva
|
n/a
|
|
|
|

|
|
1. Witcher próba
Nem: 
Mój fistaszek...
|
|
Válasz #14 Dátum október 23, 2009, 03:40:58 pm |
|
Jednak mam nadzieje,że oba tematy wyjaśnią się do końca października i... zrobicie nam jakąś niespodziankę z okazji 26 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|