Jak dla mnie, news znacznie przejrzyściej wygląda tak:
W związku z doniesieniami pojawiającymi się w ostatnim czasie w mediach na temat kolejnych projektów przygotowywanych przez studio CD Projekt RED oraz Metropolis, pragniemy poinformować, iż wiadomość o potwierdzeniu tytułów obu gier powstała w wyniku nieporozumienia i jest nieprawdziwa. Wypowiedź Michała Kicińskiego zamieszczona w ostatnim numerze magazynu CD-Action została poddana dość niefortunnej edycji co w znaczącym stopniu zmieniło jej sens. Poniżej prezentujemy komentarz jakiego na temat zaistniałej sytuacji udzielił Michał:
„Wywiad został poddany edycji w CD-Action bez poinformowania mnie o tym, a po zmianach moja odpowiedź na temat planów studia znacząco zmieniła swój wydźwięk. Zdaje sobie sprawę, że mógłbym wyrazić się w sposób trochę bardziej klarowny, jest to mój błąd, który nie powinien się zdarzyć, gdyż udzielam wywiadów już od dawna i staram się na takie szczegóły uważać. Jednak fakt edycji tego pytania oraz umieszczenie w wywiadzie leadu od redakcji, który nie jest cytatem mojej wypowiedzi (a który jednoznacznie mówi o kontynuacji Wiedźmina) wypaczyło kwestię kolejnego projektu REDa i spowodowało sporo zamieszania. Niezależnie czyja to wina (a jest w tym także trochę mojej) za zamieszanie przepraszam (również za to, że sprostowanie publikujemy nie tak szybko jak należy;). Co zaś do najbardziej interesującej kwestii, czyli co z następnymi projektami od nas, to na odpowiedzi oficjalne trzeba będzie jeszcze trochę poczekać”
Być może tylko mnie razi taki potok słów bez akapitów ;)
Dokładnie :D
Przypomina mi się pewne przysłowie o nadziei.... :P