|

|
|
M.O.D.
Ancêtre
Jeune sorceleur
|
|
le Juillet 13, 2007, 04:23:21 pm |
|
Warszawa 13 lipca 2007. ATARI oraz CD Projekt RED poinformowały, że przesunięciu uległa data premiery oczekiwanej gry RPG pt "Wiedźmin". Ostateczna data ustalona została na 26 października 2007. Fakt przesunięcia premiery skomentował Adam Kiciński szef studia CD Projekt RED "Zdajemy sobie sprawę, że takie przesunięcia są zawsze bolesne dla graczy oczekujących premiery. Zdecydowaliśmy się jednak przedłużyć okres pracy nad grą, tak aby ostateczny produkt był możliwie najbardziej dopracowany. Chcieliśmy również jak najszybciej uprzedzić o tym graczy, aby nie zaskakiwać tą wiadomością w ostatniej chwili. Mam nadzieję, że przesunięcie premiery o 6 tygodni będzie akceptowalne dla fanów oczekujących gry i że nasza decyzja spotka się ze zrozumieniem." Przesunięcie daty premiery skomentował również szef projektu Jacek Brzeziński “Ukończyliśmy właśnie kolejną wersję gry, oznaczoną jako “beta candidate nr 4”. Osiągnięcie tego etapu prac pozwoliło nam na nowo oszacować czas potrzebny na testy i usuwanie niedociągnięć. Musimy założyć dłuższy od pierwotnie planowanego czas na finalne dopracowywanie gry. Jednak jest również dobra strona tej wiadomości. Otóż testy najnowszej wersji gry pozwoliły nam precyzyjnie określić czas rozgrywki – jest on dłuższy niż nasze wstępne szacunki. Otóż przejście tylko głównej linii fabularnej zajmuje 50 godzin! Zaś normalne, pełne przejście gry z ukończeniem znaczniej części questów pobocznych zajmuje aż 90 godzin! Suche liczby niewiele mówią, ale dla unaocznienia jak wielkie zadanie nas czeka w trakcie testowania gry dodam, że jednemu testerowi przejście 90 godzin gry zajęło by 15 dni grania po 6 godzin non-stop dziennie, czyli licząc weekendy, jest to de facto 3 tygodnie. Co prawda pracujemy w trochę innym trybie i gramy więcej niż 6 godzin dziennie, pracujemy też również częściowo w weekendy, ale nie zmienia to faktu, że zadanie dopracowywania i testowania gry jest ogromne. Z drugiej strony cieszymy się, że udało nam się stworzyć grę z tak rozbudowaną i wciągającą na wiele godzin fabułą. Tym bardziej, że ze względu na rozbudowaną nieliniowość grę można przejść więcej niż jeden raz i pokierować rozwój fabuły na zupełnie inne tory.” Odnośnie czasu rozgrywki wypowiedział się również chief designer Michał Madej "Zdajemy sobie sprawę, że obecnie najnowsze trendy mówią raczej o tworzeniu gier coraz krótszych. Jednak dla nas ważniejsze było nawiązanie do dawnych wielkich epickich gier RPG w których świat można są było zagłębić na całe tygodnie. Najważniejszym elementem w grze Wiedźmin jest opowiadana historia, wcielenie się w rolę zabójcy potworów Geralta i zagłębienie się w wykreowanym świecie. Uznaliśmy, że aby naprawdę poczuć głębię wykreowanego świata potrzebna jest również dłuższa opowieść, w której oprócz zwrotów akcji i niespodziewanych wydarzeń mamy szansę poznać wiele drobniejszych niuansów związanych ze światem i postaciami go zamieszkującymi”. Więcej informacji na temat „Wiedźmina” można znaleźć na nowej stronie gry pod adresem www.thewitcher.com. Gra prezentowana będzie również podczas targów Games Convention w Lipsku.
|
|
|
|
|
Journalisée
|
The ultimate question is probably "how's the weather?"
|
|
|
|

|
|
Ancêtre
1ère kikimorrhe tuée
|
|
Répondre #1 le Juillet 13, 2007, 04:25:02 pm |
|
No i wylądował.... 
|
|
|
|
|
Journalisée
|
Głodnych nakarmić, spragnionych napoić...
|
|
|
|

|
|
Enfant du destin
|
|
Répondre #2 le Juillet 13, 2007, 04:27:51 pm |
|
Cóż, CDP po prostu przeceniło swoje możliwości. W 40 osób to można sobie robić gierkę na Wii, a nie tak rozbudowanego (jak twierdzą developerzy) erpega jakim ma być Wiedźmin.
|
|
|
|
|
Journalisée
|
|
|
|
|

|
|
1ère épreuve de sorceleur
Przy Tawernie pod Różową Kokardką
|
|
Répondre #3 le Juillet 13, 2007, 04:28:34 pm |
|
Ech... czytałem już o tym z relacji Huta na stronce CDA... kijowo, bo premiera mniej więcej w tym samym czasie, co dodatku do NWN 2 oraz AC (w listopadzie).
|
|
|
|
|
Journalisée
|
"You cannot change your fate"
|
|
|
|

|
|
Jeune sorceleur
Miau, miau.
|
|
Répondre #4 le Juillet 13, 2007, 04:28:59 pm |
|
he, he, he zawsze wiedźmiłem, że można ufać CDA
|
|
|
|
|
Journalisée
|
Aquí se queda la clara, La entrańable transparencia, De tu querida presencia, Comandante Ché Guevara.
|
|
|
|

|
|
Zasłużony
1er prime
|
|
Répondre #5 le Juillet 13, 2007, 04:33:00 pm |
|
to już akurat żadne zaskoczenie
|
|
|
|
|
Journalisée
|
cóż może zmienić naturę człowieka?
|
|
|
|

|
|
1ère strige tuée
FREEEEEEEEEEEEEDOM !! !!
|
|
Répondre #6 le Juillet 13, 2007, 04:36:22 pm |
|
No trudno ... a miałem mieć taki piękny prezent urodzinowy  Oby tylko nie zrobił sie z tego prezent na gwiazdke ...
|
|
|
|
« Dernière édition: Juillet 13, 2007, 04:39:26 pm par Wallace »
|
Journalisée
|
|
|
|
|

|
|
Enfant en mutation
|
|
Répondre #7 le Juillet 13, 2007, 04:39:19 pm |
|
...przynajmniej premiera będzie bliżej...e.ee...świąt...więc będzie więcej wolnego czasu na granie...  Wiem, że gdyby gra pojawiła się we wrześniu to zawaliłabym tą drugą liceum jak nic...przynajmniej pierwszy semestr...  Muszę się cieszyć...muszę się cieszyć...tylko szkoda, że jestem już w "Czasie Pogardy"...skończę Sagę 3 miesiące przed grą...myślałam, że jakoś z tym wyceluję...a tu rzyć
|
|
|
|
|
Journalisée
|
"(...) Ludzie mający literaturę fantastyczną za "coś drugiej kategorii" mają mózg drugiej kategorii. I trudno rozważać, jak oni się do czegoś mają, albowiem nijak nie mają się do niczego. (...)" - Andrzej Sapkowski
|
|
|
|

|
|
Jeune sorceleur
Arlekin
|
|
Répondre #8 le Juillet 13, 2007, 04:39:40 pm |
|
Czekaliśmy tyle lat... to przeczekamy jeszcze te 6 tygodni  spokojnie - to nie koniec świata! 
|
|
|
|
|
Journalisée
|
|
|
|
|

|
|
Jeune sorceleur
Paweł Bieniasz
|
|
Répondre #9 le Juillet 13, 2007, 04:44:15 pm |
|
"Liczyłem, że może na końcu pojawi się tekst: A dla wszystkich fanów, by umilić Wam oczekiwanie zapraszamy do obejrzenia najnowszego Gameplaya." Naiwniak...
Najlepsze jest to, że o tej dacie premiery słyszeliśmy już praktycznie miesiąc temu.
|
|
|
|
« Dernière édition: Juillet 13, 2007, 04:49:06 pm par Pauvell »
|
Journalisée
|
|
|
|
|

|
|
Ancêtre
1ère kikimorrhe tuée
|
|
Répondre #10 le Juillet 13, 2007, 04:48:43 pm |
|
Czekaliśmy tyle lat... to przeczekamy jeszcze te 6 tygodni  spokojnie - to nie koniec świata!  Zakładając że gra mogła wyjść 31 września, to będzie 4 tygodnie obsuwy. W sumie to fajnie bo 24 października mam imieniny to EK przyda się jak znalazł 
|
|
|
|
|
Journalisée
|
Głodnych nakarmić, spragnionych napoić...
|
|
|
|

|
|
1ère épée
|
|
Répondre #11 le Juillet 13, 2007, 04:51:49 pm |
|
To pokażcie chociaż jakiegoś gameplaya
|
|
|
|
|
Journalisée
|
|
|
|
|

|
|
Hwa-Rang
Zasłużony
1ère wyvern tuée
Diss na forum!
|
|
Répondre #12 le Juillet 13, 2007, 04:52:56 pm |
|
Lud żąda gameplaya na otarcie łez!!! Będę wulgarny: Kurczątko, kto by się spodziwał 
|
|
|
|
|
Journalisée
|
Rude bwoy.
|
|
|
|

|
|
Jeune sorceleur
Paweł Bieniasz
|
|
Répondre #13 le Juillet 13, 2007, 04:57:02 pm |
|
Lud żąda gameplaya na otarcie łez!!!
Podpisuje się pod tym dwoma rękami. Gameplay musi być szybciutko albo ja rezygnuje z kupna gry.
|
|
|
|
|
Journalisée
|
|
|
|
|

|
|
Iustitias vestras iudicabo
Moderator
1ère strige tuée
素敵だね
|
|
Répondre #14 le Juillet 13, 2007, 04:59:55 pm |
|
Surprise  Poczekamy 
|
|
|
|
|
Journalisée
|
知彼知己 百戰不殆 不知彼而知己 一勝一負 不知彼 不知己 每戰必殆 Piszę poprawnie po polsku.
|
|
|
|